Koblihy

04.03.2014 12:53

Ingredience:

3 a 1/2 hrnku hladké mouky 
1 hrnek vlažného mléka 
1 žloutek 
3 lžíce cukru 
1/5 másla 
špetka soli 
1 vanilkový cukr 
1 kostka droždí 
lžička rumu 

 

Postup:
Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si nechte na závěr) vypracujte hladké těsto a nechte jej půl hodiny kynout. Po uplynutí doby kynutí těsto rozválejte na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujte kolečka. Na polovinu z nich dejte marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjte. Kraje pořádně stlačte, aby zavařenina nevytekla.

 

Neupečené koblížky naskládejte na vymazaný plech, použít můžete také pečící papír a nechte odpočinout a kynout dalších dvacet minut. Plech s koblížky vložte do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečte cca 15 minut. Po vytažení z trouby potřete rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujte.

—————

Zpět